Produkty dla serce białko (4)

Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Magnez jest jednym z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w istotnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy dla efektywnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, pokarmowego, kostnego, zapobiega nadmiernej aktywności krwi oraz powstawaniu kamieni nerkowych, spowalnia proces starzenia, wzmacnia odporność organizmu. Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, ale słabo przyswajalnym. Wchłania się tylko w 15-40% z pożywienia, a produkty bogate w magnez to zboża, produkty zbożowe, brązowy ryż, suszone owoce, świeże warzywa liściaste oraz czekolada. Dla tych, których dieta nie jest bogata w wymienione produkty, suplementacja może być konieczna. Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można uzyskać suplementy magnezu w postaci tabletek lub kapsułek lub uzupełniać ten pierwiastek przez skórę. Według niektórych naukowców, ta metoda zapewnia najlepszą przyswajalność.
Inulina z cykorii 500G

Inulina z cykorii 500G

Inulina to naturalnie występujący wielozbożowy składnik, który nie jest trawiony przez człowieka, dzięki czemu pełni funkcję błonnika pokarmowego. Występuje w korzeniach i bulwach niektórych roślin (cykoria, karczochy jerozolimskie, karczochy, łopian, cebula, czosnek, banany). Najczęściej pozyskuje się ją z cykorii. Inulina charakteryzuje się niską kalorycznością i delikatną słodyczą. Ponieważ jest 10 razy mniej słodka niż cukier, zazwyczaj nie jest stosowana jako substytut. Inulina jest używana jako żel, zagęszcza i stabilizuje substancje. Inulina dodana do żywności zmniejsza kaloryczność, hamuje apetyt i zwiększa uczucie sytości. Dzięki temu poprawia kontrolę nad ilością spożywanych pokarmów. Działa u osób na dietach redukcyjnych. Inulina działa jako prebiotyk, stymuluje rozwój normalnej flory bakteryjnej jelit i tym samym pozytywnie wpływa na zdrowie.
Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio - Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio - Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Magnez jest jednym z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w istotnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy dla efektywnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, pokarmowego, kości, a także w przypadku nadmiernej aktywności krwi czy tworzenia kamieni nerkowych, spowalnia proces starzenia, wzmacnia odporność organizmu. Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, ale słabo przyswajalnym. Wchłaniany jest tylko w 15-40% z pożywienia, a zboża, produkty zbożowe, ryż brązowy, suszone owoce, świeże warzywa liściaste oraz czekolada to niektóre z pokarmów bogatych w magnez. Dla tych, których dieta nie jest bogata w wymienione produkty, suplementacja może być konieczna. Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można uzyskać suplementy magnezu w postaci tabletek lub kapsułek lub uzupełnić ten pierwiastek przez skórę.
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO - Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO

Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO - Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO

Magnez to jeden z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w ważnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy do sprawnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, trawiennego, kostnego, przeciwdziała nadkrzepliwości krwi, czy tworzeniu się kamieni nerkowych, spowalnia procesy starzenia się, wzmacnia odporność organizmu.Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, lecz słabo przyswajalnym. Z pokarmów wchłania się go zaledwie 15-40%.Orzechy, ziarna, produkty zbożowe, kasze, brązowy ryż, suszone owoce, świeże zielone warzywa liściaste i czekolada to niektóre z pokarmów bogatych w magnez. Dla tych, których dieta nie jest bogate w wymienione produkty suplementacja może okazać się niezbędna.Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można zaopatrzyć się w suplementy magnezu w formie tabletek czy kapsułek lub suplementować ten pierwiastek przez skórę. Według niektórych naukowców ta metoda zapewnia najlepszą przyswajalność.